Bundan uzun bir süre önce değil, yaklaşık 10 yıl önce Akşehir’in güzel çevre düzenlemesi için Garp Cephesi Karargahı'nın bulunduğu yerlere modern görünümlü ve güzel bir takım ağaçlar dikilmişti. Çevremizdeki her yer yeşildi.Refüjlerimizde güzel çınar ağaçları vardı. Kaldırımlarda sıra sıra dizili ağaçlarız vardı.Peki şimdi ne oldu?

 

            Önce belediyenin önünde bulunan yoldan başlamak suretiyle İstasyon Mahallesine giden dönel kavşağının bulunduğu yere kadar refüjlerde bulunan çamlarımız söküldü. Bunun adına yolların genişletilmesi için dediler. Halbuki yollarımız zaten çift şeritliydi.

 

            Bununla yetinilmedi daha sonra iş kaldırım mühendisliği harikaları yaratmaya geldi. Bu sefer belediyemiz harika(!)bir çalışma kaldırımları yaparken bu sefer askeri deponun bulunduğu yerden belediyenin bulunduğu yere kadar olan kısımda olan ve insanların yağmurda ve güneşte sığındığı yegane yer olan ağaçları söktü. Konu hakkında açıklama dahi yapılamadı. Çünkü öyle uygun gördü büyüklerimiz!

 

            Şimdi şehirdeki tüm ağaçlara sıra geldi. Tek tek şehrin her tarafındaki ağaçları söküyorlar. Gerekçe ise kaldırımları ağaçlar kırıyorlar deniliyormuş. Halbuki amaç kaldırımları korumak değil ağaçları korumak olmalı iken ve geçmişimizde bu ağaçlar yetişmesi için tel örgülerle korunarak büyütüldüğünü bilinmesine rağmen neden bu kıyım yapılıyor?Neden şehrimizin TEMA temsilcisi çıkıp açıklama yapamıyor?Peki  bu icraatın başı olan sayın belediye reisimiz,siz hiç şu vecizeyi bilir misiniz;Bir milletin medeniyet seviyesi, üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçülür”