Geçtiğimiz Pazar günü başlayan ve vatandaşlar tarafından henüz yayılmadan ihbar edilen yangınla ilgili olarak; “Erken haber verdiniz, şu anda müdahale ediyoruz. Kepçe itfaiye alandayız. Şüpheli gördüğümüz 2 aracı jandarmaya ihbar ettik. Umarım son bulur. Erken haber vermeniz pek çok canlıyı kurtaracak” paylaşımında bulunan Başkan Yıldız, ertesi gün yaptığı bilgilendirmede yangınlarla ilgili sıkıntılarını ve değerlendirmelerini, özetle şu ifadelerle aktardı:

“Şükür, kar yağıyor. Uzunca bir süredir Eber Akşehir göllerinin yakılmasından acı çeker olduk. Sürekli çalışma arkadaşlarım ve araçlarla gölde bulunmaktan ve bazen çaresiz kalmaktan acı çeker olduk. Sultandağı Kaymakamı Önder Koç, Jandarma personeli, Yeşilçiftlik ve Sultandağı Belediyeleri itfaiyeleri haricinde (hepimiz de normal yangınlar için ekipmana sahibiz) göl yangınlarına göre bir söndürme araç ve ekipmanımız olmamasından acı çeker olduk.

Eber Akşehir Gölleri Koruma Birliğinin bir defa dahi açıklama yapmamasından, Milli Parkların yangına bir kova su ile bile gelmemesinden acı çeker olduk. Suçun oraları ekende, biçende, otlatanda, avlananda olmadığını; buranın bir habitat ve bitki, hayvan, insan her canlının yararlanacağı bir alan olduğu gerçeğini, her canlıya hakkı olanın verilip bir düzen sağlanmasının çözüm olduğunu ve bunun, bölge halkını kalkındırma, göl canlılarını yaşatma amaçlı olması gerektiğini anlatamamaktan acı çeker olduk.”