Fıstık şeker yiyen davetlilerin, söz kesilen kıza takı merasiminde para takmaları sonucunda mahallede oturan çok sayıda vatandaşa koronavirüs bulaştırdıkları iddia edildi. Gökpınar (Honam) Mahallesi’nde ikamet eden V.A., S.Y., G.Y., M.G. ve R.T. adlı vatandaşların, fıstık şeker yedikleri söz kesme töreninin ardından yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı, sonrasında koronadan öldükleri ve korona defin koşullarına uyularak defnedildikleri söyleniyor. 

Ölenlerin dışında hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda yatanların olduğu söylenirken; ülke genelinde alınan sıkı tedbirler ve getirilen yasaklara rağmen, söz kesme törenini kalabalık bir kitleye düzenleyenler hakkında yetkililerce soruşturma açılıp açılmadığı ise hala gizemini koruyor.

Ölümlere sebep olan söz kesme merasiminin ev sahibi de olan hocanın, daha önce temaslı olduğu için karantinaya tabi tutulduğu, sonrasında ise Covid-19 testinin pozitif çıktığı, camiye giden az sayıda cemaatten 5 kişinin de koronavirüse yakalandığı, bunlardan 2’sinin öldüğü 3’nün ise yoğun bakımda olduğu gelen iddialar arasında.

Mahalle sakinlerinin, davete icabet eden ancak koronadan vefat edenlerin cenaze namazını kıldıran ve cenazelerini kaldıranın da aynı hoca olduğuna şahit oldukları konuşuluyor. Diğer taraftan, Çeltik İlçe Müftüsü’nün de 2020 yılı sonu itibariyle Ankara’nın Çamlıdere ilçesine tayininin çıktığı öğrenildi.