Gençlerbirliği altyapısından yetişen ve genç yaşta takım kaptanlığı görevini üstlenen, 2017 yılında Galatasaray'a transfer olan, son olarak Konyaspor’da forma giyen Ahmet Yılmaz Çalık’ın kullandığı özel aracı ile şarampole yuvarlanması sonucu kaza mahallinde yaşamını yitirmesi, futbol camiasını yasa boğdu.

Ahmet Çalık kariyerinde; A Milli Takım formasını 8 kez giymişti. Futbol yaşamına başladığı ve 2011 yılında profesyonel olduğu Gençlerbirliği Spor Kulübü'ne 6 yıl, 2017 yılında transfer olduğu Galatasaray’a da 3 yıl süreyle hizmet etmişti. 2020 yılında Konyaspor’a transfer olan Çalık, yeşil-beyazlılarda başarılı bir performans sergiliyordu.

Yaşanan acı kazada yaşamını yitiren Ahmet Çalık; ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ankara Elmadağ Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedildi. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Konyaspor'a ve futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.

Ahmet Çalık’ın vefatı nedeniyle başta futbol hayatına başladığı Gençlerbirliği Spor Kulübü olmak üzere, Konya Spor, TFF, Konya BB Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Süper Lig'de mücadele eden spor kulüpleri de sosyal medya hesaplarından mesajlar yayımlayarak başsağlığı dileğinde bulundular.