Antalya-Akşehir yolunda dün meydana gelen kazada; Atilla Özsoy yönetimindeki 06 FV 5047 plakalı otomobil Engili Mahallesi yakınlarında, Ramazan Uğur (37) idaresindeki 42 YF 252 plakalı kamyona arkadan çarpmıştı. Kazada hafif şekilde yaralanan araç sürücüsü ile araçta bulunanlardan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, Abdullah Azmi Uyar ise kaza yerinde hayatını kaybetmişti.

Akşehir Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Uyar’ın yeğeni olan ve Cankurtaran Mahallesi’ndeki bir restoranda çalışan Abdullah Azmi Uyar’ın cenazesi, yakınları tarafından Akşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Cankurtaran Mahallesi Camii’ne getirildi. Uyar, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cankurtaran Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Uyar’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra; Akşehir Müftüsü Ahmet Müjdeci, Akşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Serhat Arslan ve MHP Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça ile vatandaşlar katıldı.

Kazada yaralanan ve Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Akşehir’de geçirmiş olduğumuz trafik kazasından bir kaç kırıkla kurtuldum. Aynı araçta bulunduğumuz kardeşimiz Abdullah Azmi Uyar kazada hayatını kaybetti. Azmi kardeşime Allah’tan rahmet, değerli ailesine başsağlığı dilerim” ifadelerine yer verdi.

Akbuğa’nın, kolundaki kırıkların sinire hasar verdiğinin tespit edilmesi sonrasında ameliyat edilmek üzere Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildiği öğrenildi.