Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milli Dayanışma Kampanyası” başlattı ve kendisinin de 7 aylık maaşını bağışlayarak kampanyaya destek olacağını söyledi. Ülkemizin varlıklı kesiminden hayırseverlerin ve kazancının bir bölümüyle ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyecek iş insanlarının bu çağrıya uyacağını düşünüyorum.

Diğer taraftan, toplum yararına işler yapmak üzere kurulmuş birçok vakıf var. Örneğin TÜRGEV, örneğin TÜGVA, örneğin Ensar, örneğin Okçular Vakfı. Yaşadığımız olağanüstü dönemde; eğitim, seminer, turnuva, yarışma gibi etkinliklerin tamamı ertelenmiş durumda ve bu yıl içerisinde yapılması planlanan bütün bu etkinliklerin muhtemelen yarısı bile yapılamayacak. Öğrenci yurtları derseniz, zaten eğitime ara verildiği için yurtlar uzunca bir süre, bu yurtlarda öğrenci barındıran vakıflar için masraf yazmayacak. Yani vakıfların önemli bir bölümü, bu yılı bütçelerinden fazla vererek kapatacaklar.

Sözü uzatmaya gerek var mı? 2020 yılı boyunca yapılması planlanan ama koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen faaliyetler için ayrılmış paylar, Cumhurbaşkanı’nın başlattığı kampanya için önemli bir kaynak oluşturacaktır. Zaten bu vakıfların kuruluş amacı; ama eğitim ama spor yoluyla bu ülke insanına katkı sağlamak değil midir? İşte size mükemmel bir fırsat!

Umarım kampanyaya sağlayacağınız desteği en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşır ve bir kez daha vatandaşın gönlünü kazanırsınız.

Günün Deyimi: Ben “Hadımım” diyorum, sen “Çoluk çocuk nasıl?” diye soruyorsun.