Kozağaç Mahallesi ve Karayolları Kavşağı, 5 yaşındaki Anaokulu Öğrencisi Melih Ateş’in ölümüyle bir anda halkın gündemine yeniden girdi ve bu vurdumduymazlığa iyice öfkelenen Akşehir Halkı, Başbakan DAVUTOĞLU’nun konuya bir an önce el atmasını umut ederek kendisine şöyle sesleniyor:,‘ÜST ve ALT GEÇİT PROJELERİNİ KİM İPTAL ETTİRİYOR?’

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE

Haber/Yorum : Ümit Aykut ŞENER

8 Eylül 2014 tarihli Pervasız Gazetesi’nde “Sayın Başbakanımızın Dikkatine!” başlıklı bir yazıyı kaleme almış, Kozağaç ve Karayolları Kavşaklarına acilen alt ve üst geçit yapılmasının acilen gerekli olduğuna vurgu yapmıştım. Çünkü her iki kavşak ve bu güzergahtaki hemzemin geçitler olası bir kazaya davetiye çıkarıyor uyarısında bulunmuştum. Nitekim 2 gün arayla Kozağaç Hemzemin Geçiti’nde iki tren kazası oldu. Sonuç : 1 Ölü, 16 Yaralı!

Ve demiştim ki; 'TWEET-MEN' adını verdiğim bir gurup kendi aralarında 'keller sağırlar, birbirini ağırlar tweetleri' ile 'ŞER'den bahsediyorlardı. İşte onlardan birisi, yıllarca Akşehir AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yapan Bahadır ÖRS ve bir diğeri ise ‘Nikâh Kıyma’ dan öteye gidemeyen Akşehir Belediye Başkanı Salih AKKAYA idi. Şu anda ÖRS kutsal topraklarda İslam’ın şartından birini yerine getiriyor. KABE’yi ziyaretinde dua ederken ilçe başkanlığı sırasında yaptığı (!) tüm haksızlıklarını hatırlar da Allah’tan ‘AF’ dilenir.

İcraat ‘Tweet‘ atmakla değil, hayata geçirilmekle anlam ve değer kazanır. Ancak ‘TWEET-MEN’lerimiz yine boş durmamışlar ve Hacı Adayı ÖRS’ün retweetlediği; “Ay ışığını saçar, köpekte havlar durur; herkes yaradılışına göre bir işe koyulur. Hz.Mevlana tweetini Başkan AKKAYA’da retweetlemiş.

ÖRS ve AKKAYA mantık ve düşünce tarzlarıyla birbirlerini tamamladıklarından 21. Yüzyılın Türkiyesi’nde değil de sanki tarihin geri kalmışlığın derinliklerinde yaşıyor gibiler.

Gazeteci, herkesin bildiği konuları delile dayandırarak ve de yorumunu katarak yayınlarsa gazetecidir. Halkımızdan gelen şikâyetlerin yerel basında yayınlanmasından rahatsız olan ÖRS ve AKKAYA’nın paylaştıkları tweetlerini okuduğunuzda tarife kimin uyduğunu kendilerinin anlamadığı bir gerçek! Dedikodular üzerinden siyaset yapan kim, unutmuşa benziyorlar…

Hacı Adayının paylaştığı bu tweeti gördükten sonra ben kendisinden umudumu iyice kestim. Neden mi?

​“Müslüman Allah için sever, Allah için nefret eder. Onun yaşamı nefsin emirleri doğrultusunda cereyan etmez. O daima nefsiyle savaş halindedir. Onun sınırlarını ayetler ve hadisler çizmiştir. İnsanoğlu içindeki nefreti ve kini yenemedikten sonra nereye gitse, ne yapsa boştur” 

Atalarımız, “İş Bilenin, Kılıç Kuşananın” diye boşuna dememişler..! Beceriksizliklerini TWEET’le örtmeye çalışan bu ikiliden icraat beklemenin hayalden öteye gidemeyeceğini görmek Akşehir Halkını derinden yaralamaktadır, bilesiniz!

AK Parti Konya/Akşehir Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu ise;  ‘Sanki bölge halkına küsmüş, Sultandağlarının haberi olmamış’ misali halkının sorunlarına sırtını çevirmiş gibi algılanıyor. Onu bazı özel günler ve cenazeler dışında kent merkezinde görmek artık ne mümkün! 8 yıl Akşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünde Orhan Erdem de 2002-2011 yılları arasında Milletvekilliği yapmıştı. Bu ikilimiz her konuda iyi anlaşırken neden bölge halkı için hayati önem taşıyan KAVŞAK sorununa el atmayarak seyirci kaldılar? Takdir kamuoyunundur!

Saygıdeğer Akşehirliler; Lütfen kendinizi bir an önceki gün meydana gelen tren kazasında çocuğunu kaybeden bu acılı ‘AİLE’ nin yerine koyunuz. Taziye için cenaze evine gittiğinizde aileye hitaben,  ‘Kusura bakmayın, devlet işleri maalesef ağır yürüyor mu’  diyeceksiniz? Aman bu düşüncede olanlar o eve sakın ha sakın gitmesinler! Çünkü bu açıklamaya kargalar bile güler! AK Parti’nin 12 yıllık iktidarında en başarılı olduğu konulardan biri ‘DUBLE YOL’ yapımıdır. Bunu da kimse inkâr etmiyor ama Afyonkarahisar-Akşehir-Konya karayolu yapılırken Karayolları ve Kozağaç Mahallesi Kavşaklarına ihtiyaçtan yapılması zorunlu olan ÜST ve ALT GEÇİT projeleri neden sürekli İPTAL edilmiştir? Var mı bunu bölge halkına açıklayacak bir BABAYİĞİT? Bilgi Edinme Kanunu gereği KAMUOYUNUN iptal nedenlerini bilmeye hakkı vardır.

Sayın Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’na bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki;

“8 Eylül 2014 tarihli Pervasız Gazetesi’nde (PDF dosyasını) yayımlanan haberimizi BİMER’e elektronik Posta ile göndermiştik. Belki ülkemizin içinde bulunduğu durum şu anda sizin için önceliklidir, bunu anlayışla karşılamak gerekir. Ancak, iki gün arayla meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden ve bu ülkenin körpecik bir çocuğunun da  göz göre göre gelen İHMAL KURBANI olduğunu görmezden gelen sorumlularından da hesap sorun! AKŞEHİR’de bulunan KARAYOLLARI ve KOZAĞAÇ Kavşaklarına ait ÜST ve ALT GEÇİT’lerin kimler tarafından ENGELLENDİĞİ’nin ‘EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’ hatırlatmasını sık sık yapan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Milletin bir parçası olan AKŞEHİR HALKI’na da tarafınızdan açıklanmasını beklemek sanırız HAKKIMIZ’dır. Çünkü, Halkımız Akşehir Düşmanlarını tanımak ve bilmek istiyor!

Özellikle, Kozağaç Kavşağındaki HEMZEMİN GEÇİT yoldan yüksekte olduğu için sürücülerin panik yapmasına neden oluyor ve kazaya davetiye çıkarıyor. Hazır TREN yolu bakımdayken bu duruma geçici değil kalıcı bir çözüm bulunması sorunu ortadan kaldırır. Bu konuda yetkililere vereceğiniz bir talimat olası kazaların önüne mutlaka geçecektir.”

Bu arada araç sahipleri ve öğrenci servisleri, en azından BARİYER yeniden açılana kadar Kozağaç Mahallesine gitmek için Karayolları Kavşağındaki tren raylarına paralel olarak açılan Bölge Trafik İstasyonu yanındaki ‘yan yolu’ kullanmaları konusunda yönlendirilirse istenmeyen bu tür kazaların ve ölümlerin önüne geçilebilir.

Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü ve Akşehir 32. Şube Şefliği’nin de olası kazaların önüne geçmek için D-300 Karayolu ile Kozağaç Mahallesine gidilmesi için açık olan orta refüjü geçici BETON BARİYER’le kapatmalarını bekliyoruz çünkü bu yolun şu anki yapısıyla kullanılması insan hayatına mal oluyor. Demiryolu çalışmaları ve otomatik bariyer devriye girene kadar sürücülerin YAN YOL’dan gitmeleri zorunlu kılınmalıdır!

Bu durumu çok önceden düşünerek önlem alması gereken Akşehir Belediye Başkanını cenaze töreninde değil, halkının yaşamını sürdürebilecek icraatlar da görmek Allah’tan tek dileğimizdir.

KOZAĞAÇ Kavşağından ve buradaki Hemzemin Geçit’ten günde kaç kişinin geçtiği bilgilerinin Sayın Kaymakamımıza ulaştırılmasını, 8 Ekim 2014’ten itibaren Üniversite öğrencilerinin her gün bu yoldan geçmek zorunda olduğunu da kendisinin dikkatine sunuyoruz!

Akşehir Belediye Başkanı Salih AKKAYA’ya tavsiyem o dur ki; Sizin kayınpederiniz D-300 karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir tesiste yıllarca çalışmadı mı? En azından kendisine danışırsanız bu yola neden KAVŞAK ihtiyacı olduğunu kendisinden daha NET öğrenirsiniz çünkü yerel basını okumadığınızı kamuoyuna açıklamıştınız, yanılıyor muyum? Ayrıca Konya’ya gidip-gelirken ILGIN ilçesinde yapılan  ‘OTOGAR ÜST GEÇİT’ i sizin görev ve ilgi alanınızın dışında mı kalıyor?

Projelerin yüksek maliyetli olmasından kaçtığınız sürece bu tür kazalar olmaya devam edecek ama hiçbir şeyin insan hayatından daha değerli olamayacağı gerçeği de önümüzde duracaktır.

Melih Ateş evladımız henüz çocukluğunu yaşamadan toprağa verildi. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ve acılı ailesine de başsağlığı diliyoruz. Ancak göz göre göre buraya yapılan projeleri iptal ettirip kazalara adeta davetiye çıkaranları da önce Allaha havale ediyor, eğer varsa VİCDANLARI ile baş başa bırakıyoruz!