Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Özdal Karahan ve yönetim kurulu üyeleri ile Konya ve Akşehir’deki turizm seyahat acenteleri temsilcileri, Akşehir Belediyesi ve bir otelin misafiri olarak Akşehir’de bir gezi (info) gerçekleştirdi.

Tarihi Kilise, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, tarihi evlerin bulunduğu sokaklar, Taş Medrese, Arasta Çarşısı, İplikçi Cami, Batı Cephesi Karargah Müzesi, Nasreddin Hoca Türbesi, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ve Hıdırlık gibi tarihi ve kültürel alanları gezen heyeti Belediye Meclisi toplantı salonunda ağırlayan Belediye Başkanı Salih Akkaya; Akşehir’in gizli kalmış bir turizm cenneti olduğunu söylerken ziyaretçilere Akşehir’in tarihi, kültürü ve turistik değerleri hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Akşehir’in birçok ilde dahi bulunmayan 3 müzesi, türküleri, halk oyunları, Nasreddin Hoca gibi bir değeri, Tescilli Akşehir Kirazı, yaklaşık iki bin tarihi ev ve konakların bulunduğu sokaklarıyla gerçekten görülmeye değer bir şehir ve özel tatlarıyla gurmeler için de bulunmaz bir yer olduğunu söyleyen Başkan Akkaya; misafirlerine Akşehir Peynir Baklavası ve Akşehir Kirazı Lokumu ikram etti.

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan; “Akşehir bölgesi turizmde yıldızı parlayan bir bölgemizdir. Günübirlik turlarla, programlarla ya da diğer organizasyonlara Akşehir’in de dahil edilmesi gerekiyor. Akşehir gezilmesi, görülmesi gereken önemli bir yerdir” şeklinde konuşurken, geziye katılan seyahat acenteleri temsilcileri de gerekli gördükleri konular hakkında fikirlerini sundular.

Konuşmaların ardından TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan tarafından Başkan Akkaya’ya bir tablo hediye edilirken, Başkan Salih Akkaya da kendisine Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini armağan etti.

Heyet’e Akşehir Hıdırlık Sofrası’nda tescilli Akşehir Tandır Kebabı ile Akşehir Peynir Baklavası ikramında bulunuldu. Katılımcılara, Başkan Akkaya’yı temsilen Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel eşlik etti.