Kalehan Ecdat Bahçesi’ndeki GastroFest’te ilk günden itibaren yoğun ilgi gören Akşehir Belediyesi standı; Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya protokolü, ünlü şefler, STK Temsilcileri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile binlerce misafir tarafından ziyaret edildi.

Akşehir Tandır Kebabı, Akşehir Hersesi, Akşehir Tahinli Pidesi, Akşehir Peynir Baklavası, Akşehir Kirazı Lokumu, Akşehir Tahin Helvası gibi Akşehir’e özgü coğrafi işaretli ürünlerin ikram edildiği standın önünde uzun kuyruklar oluştu. Temsili Nasreddin Hoca da kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçileri geri çevirmedi. Festivalin ikinci gecesinde ise Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri ekibi yaptığı gösteri ile festivale katılan ziyaretçilere ve protokole keyifli saatler yaşattı.

Akşehir’in tarihi, kültürel değerlerinin yanı sıra yöresine özgü Coğrafi İşaretli lezzetleri ile de turizmin parlayan yıldızı olduğunu belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şu ifadelere yer verdi:

“Amacımız buraya katılan tüm misafirlere Akşehir’imizin bu özel ve güzel lezzetlerini tanıtarak, bu gurme lezzetleri yerinde yani Akşehir’imizde tatmaları için kendilerini Akşehir’e davet etmekti. Bunda da gerçekten başarılı olduk. Belediyemizin açtığı stant, festivalde en çok ilgiyi gören stantların başında geldi. Özellikle Türkiye genelinde isim yapmış değerli şefler ve ustalar da bu lezzetlerimize tam not verdiler.

Nasreddin Hoca’mız ve Sıra Yarenleri ekibimiz de festivale ayrı bir renk kattılar. Akşehir’i tanıtmak, onun tüm değerlerini herkese duyurabilmek adına yapacağımız bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Festivalde emeği geçen herkese ve standımızda görev alan belediyemiz personeline teşekkür ederim.”