Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürü Abdullah Tunçez, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Mustafa Bayramoğlu ve Yasin Türker, İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Birimi’nden Alpaslan Atakan Çakar ve Murat Aksert ile taşıma yapan servis şoförleri katıldı.

Servis şoförlerine, eğitim öğretim yılı boyunca uyulması gereken kurallar ile hijyen ve yeni uygulamaların anlatıldığı eğitimde, Şube Müdürü Abdullah Tunçez; eğitim öğretim yılı boyunca okul servis şoförlerinde güvenli sürücülük farkındalığının arttırılmasına yönelik eğitim ve bilgilendirme yaptıklarını ifade ederek pandemi döneminde alınacak önlemleri aktardı.

Eğitimlerde, trafik eğitiminin yanı sıra genel güvenlik konularında da bilgilendirmede bulunduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; “Şoförlerimize genel trafik eğitimi ve uymaları gereken kuralları anlattık. Hijyen ve mesafe kuralları başta olmak üzere işbirliği içinde güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi planlıyoruz. Şoförlerimize genel güvenlik ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin önemini de aktardık. Tüm öğrencilerimizin ve şoförlerimizin başarılı ve kazasız bir yıl geçirmelerini diliyorum” dedi.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Trafik Tim Komutanı Mustafa Bayramoğlu ve Yasin Türker ile İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Birimi’nden Alpaslan Atakan Çakar ve Murat Aksert, sunum eşliğinde servis sürücülerine yönelik bilgilendirmelerde bulundular.

Eğitim semineri; sorulan soruların cevaplanması, görüş ve önerilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.