İçişleri Bakanlığının “30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkan Vekili Mevlüt Yiğit, Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir ve Zabıta Müdürü Veysel Akçiçek tarafından kent merkezinde yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi.

Programda konuşma yapan Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz; “2019 yılını Trafikte Yaya Öncelikli Yıl olarak ilan etti bakanlığımız. 2019 yılından bu yana geçen süreçte istatistikler bu kampanyanın ciddi bir şekilde başarıya ulaştığını gösteriyor. 2 yıldır okul önlerinde, okul kavşaklarında trafik lambası olmayan kavşaklarda yaya önceliğini vurguluyoruz. Bu yılki tedbirlerimiz içerisinde de farkındalık yaratmak için ortadaki şeridi kırmızıya boyayarak, vatandaşlarımız ile sürücülerimizi önceliğin yayada olduğu hususunda uyarıyoruz”  dedi.

“Öncelikle Hayatın, Öncelikle Yayanın” sloganıyla düzenlen program İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Trafik ekiplerinin katkılarıyla gerçekleştirildi. Polis ve Jandarma ekipleri, durdurdukları sürücülere broşür vererek yaya geçitleri hakkında bilgilendirirken, çocuklara da kırmızı düdük dağıttılar.

Yurt genelinde hayata geçirilen etkinlikle; kavşak giriş ve çıkışlarıyla yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama ve geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verme hususlarında farkındalık oluşturulması hedefleniyor.