Konya’da gerçekleştirilen ve Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ile kolluk amirlerinin katıldığı etkinlikte İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Adalhan Kavşağı’nda bulunan yaya geçidini kullanan vatandaşlara broşür dağıttı. Konya genelinde yaşanan yoğun trafik kusurlarına değinen Dinç; “Yayalarımızın yaya geçitlerini kullanmaması, kontrolsüz noktalarda yola çıkması, özellikle sürücülerin, zaman zaman hız limitlerinin çok fazla üzerine çıkması nedeniyle bu sene 4 can kaybı yaşandı. Bu noktada tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle sürücülerimizin; çocuklarımızın geçtiği okul çevreleri, yaşlıların çıkabileceği hastane, cami yakınlarında çok daha duyarlı olmalarını, yavaş gitmelerini, kurallara uymalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Zafer Meydanı’ndaki etkinliklere katılan Vali Yardımcısı Nurullah Kaya Türkiye’de trafik bilincinin her geçen yıl arttığını ifade ederken, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz de trafikte sürücü ve yayaların dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti.

Öğrencilerin trafik kurallarını uygulamalı öğrenmelerine yönelik olarak Isparta Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen eğitime katılan Vali Ömer Seymenoğlu, öğrencilere trafik kuralları konusunda bilgi aktarımında bulundu.

Yetişkinlere ve çocuklara yönelik uygulamalı trafik eğitiminin de verildiği Karayolu Trafik Haftası’nın sloganı; “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” olarak belirlenmişti. Söz konusu 5 adım, şöyle sıralanıyor:

*Yaya Yolunda İlerle: Yayalar mutlaka yaya yolundan hareket etmeli; yolda değil kaldırımda, kaldırım yoksa bankette yürümeliler.

*Görünür Ol: Yayalar, özellikle akşam saatlerinde görünür olmalılar. Bunun için, açık renk kıyafetler giymeli ve yanlarında ışık taşımalılar.

*Trafik Işıklarını Takip Et: Yayalar, mutlaka trafik ışıklarına bakmalı ve ona göre hareket etmeliler.

*Yaya Geçidi Kullan: Yayalar, karşıdan karşıya geçerken yaya geçitlerini, kavşak giriş ve çıkışlarını kullanmalılar.

*Yola Odaklan: Yayalar, yoldayken trafiğe odaklanmalı; cep telefonuna bakmamalı, kulaklık kullanmamaya özen göstermeliler.