Konya İl Jandarma Komutanlığı ile Akşehir Şehit Ali Ergün Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, Akşehir Doğrugöz kavşağında helikopter ile havadan trafik ve asayiş denetimi yaptı.

Denetimlerde, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan araçlar olmak üzere köy ve mahalle yolları ile şehirlerarası karayollarında zorunlu haller dışında emniyet şeridi kullanan, banketler, şerit üzerinde duraklama yapan, park eden, şerit izleme ve değiştirme, öndeki aracı yakın mesafeden takip, tehlikeli şerit değiştirme, makas atma, hatalı sollama, araçlarını yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmeme gibi kurallara uymayan sürücüler kontrol noktasına bildirildi. Uygulama noktasındaki ekipler tarafından durdurulan sürücülere gerekli uyarılar yapılarak, kural ihlali yapanlara idari yaptırım uygulandı.

Akşehir Doğrugöz Mahallesi’nde yapılan denetimde, 2 sürücüye emniyet kemeri takmamaktan, 2  araç sürücüsüne muayeneden ve  fazla  yolcu taşımadan bir araç sürücüsüne işlem yapılılırken 2 araç trafikten men edildi.