Akşehir ilçe merkezi de dahil olmak üzere 55 mahalle sınırları içerisinde; Emniyet bölgesinde 271, Jandarma bölgesinde ise 44 kaza meydana geldi. D-300 Karayolu üzerinde gerçekleşen 93 kaza ile birlikte toplam 408 kazanın 205’i yaralanmalı trafik kazası olurken, ölümlü 6 trafik kazasında ise 7 kişi hayatını kaybetti. Kaza mahallinden yaralı olarak hastaneye kaldırılan ancak kurtarılamayarak hayatını kaybeden vatandaşların sayısı da eklendiğinde, trafik kazalarındaki ölü sayısı bu rakamın üzerine çıkıyor.

Ölümlü kazaların 5’i D-300 Karayolu’nda yaşandı ve bu kazalarda 6 kişi yaşamını yitirdi. 7 can kaybının 3’ü ise aracın yayaya çarpması şeklinde gerçekleşti. Toplam kazaların yaklaşık dörtte birinin D-300 Karayolu üzerinde meydana gelmesinde; kırmızı ışık ihlali, hız sınırının aşılması ve kavşağa çıkışlarda dikkatsizliğin neden olduğu değerlendiriliyor. Karayolunu kullanan ağır vasıtaların karıştığı kazalarda ise can kaybı olması ihtimali artıyor.

D-300 Karayolu üzerinde gerçekleşebilecek trafik kazalarına karşı; özellikle kavşaklarda bulunan kamera sayısının artırılması ve bu kameraların sürekli çalışır durumda olması, vatandaşların talepleri doğrultusunda belirli noktalara yayalar için üst veya alt geçit yapılması, trafik ekiplerinin denetlemeleri sıklaştırması gibi önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiği dile getiriliyor.   

Diğer taraftan; istatistiklerin dayandığı 7,5 aylık zaman zarfının yaklaşık 6,5 aylık döneminde pandemi kısıtlamalarının uygulandığı ve trafik yoğunluğunun nispeten az olduğu göz önüne alındığında, geçtiğimiz Kurban Bayramı tatilinden itibaren başlayan süreçte, kaza sayısında artış olmasından korkuluyor. Bunun önüne geçilebilmesi açısından; sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymalarının önemine dikkat çekiliyor.