Kaza, dün öğlen saatlerinde Isparta Antalya yolunun Burdur’a bağlı Ağlasun ilçesi sınırındaki tüneller mevkiinde meydana geldi. Isparta’dan Antalya yönüne seyir halinde olan Serdar Uygun (31) idaresindeki 42 AFE 793 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki şarampole devrildi. Kazada, sürücüyle birlikte araçta bulunan Muhammet Tanır (39) ve Afganistan uyruklu Ali Muhammet Reşit, araç içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 3 kişi, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çıkarıldı.

Sağlık ekipleri; aracın sürücüsü olan, Ilgın Belekler Mahallesi’nden Serdar Uygun ile araçta bulunan, Ilgın Çobankaya Mahallesi’nden Muhammet Tanır’ın hayatlarını kaybettiklerini belirledi. Ağır yaralı olarak kurtarılan Ali Muhammet Reşit ise ambulansla Isparta’daki hastaneye kaldırıldı.

Uzun süre trafiğe kapatılan yol, savcılık incelemesinin ardından aracın yoldan kaldırılmasıyla yeniden trafiğe açıldı. Kaza sonucu, TIR’da bulunan 300 hayvandan 234’ü telef oldu. 51 hayvan, Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince canlı olarak kurtarılırken, 15 hayvan ise kaza yerinde kesildi.