Edinilen bilgiye göre; Afyonkarahisar-Konya karayolu Çay ilçesi Dampet Kavşağı’nda meydana gelen kazada, Antalya’dan aldığı domatesi Konya’ya doğru götüren Durmuş K. (38) idaresindeki 33 AYD 14 idaresindeki TIR, sürücüsünün henüz belirlenemeyen sebepten ötürü kavşakta direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki refüje devrildi. Kazanın ardından çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine çok sayıda jandarma ve 112 Acil servis ekibi sevk edildi.

Aracın dorsesindeki tonlarca domatesin yola savrularak ziyan olduğu kazada yaralanan sürücü, sağlık ekipleri tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgeye gelen jandarma ekipleri ise yolda güvenlik önlemi alarak trafik akışını sağladı. Devrilen dorsenin kaldırılması ve yola savrulan domateslerin temizlenmesinin ardından trafik akışının normale döndüğü öğrenildi.

Lastikleri alev aldı

Çay ilçesi girişinde meydana gelen diğer kazada ise Afyonkarahisar’dan Suriye’ye mermer götüren N.B. idaresindeki 02 DH 463 plakalı TIR’ın lastikleri, henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü alev aldı. Arka lastiklerin yandığını gören sürücü, aracı yol kenarına park ederek diğer sürücülerden yardım istedi. Çevreden geçen sürücüler araçlarındaki yangın tüpleri ile alev alan lastiklere müdahale ederek yangının dorseye sıçramasını önlediler. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçta soğutma çalışması yaptı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili inceleme başlatıldı.