Akşehir’in Yüzünü Güldüren İhracatçı Firmaların Başarı Hikayeleri:
SERKAN GOFRET

Mehmet Ziyanak tarafından, altı kardeşiyle birlikte 2002 yılında TİSAN Toptancılar Sitesi’nde kurulan, 2010 yılında Isparta Yolu’ndaki fabrikasına, 2017 yılında ise Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yerine taşınan Serkan ZİYANAK Gıda Mamulleri Dağıtım ve Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, bilinen adıyla Serkan Gofret; en son teknolojileri uygulayarak ürettiği gofret, bisküvi, çikolata ve kraker çeşitlerini sadece iç pazara değil, yurt dışına da satarak önemli bir misyon üstleniyor.



22 bin m2 açık ve 4 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 26 bin m2 alanda, 30 çalışanıyla üretim yapan Serkan Gofret, ürünlerinin yüzde 15’ini, ağırlıkla Avrupa ülkeleri olmak üzere yaklaşık 15 ülkeye ihraç ederek Akşehir ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Otuza yakın çeşidiyle geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma; malzeme kalitesinden sevkiyata, hijyen standartlarından çalışanlarının eğitimine kadar imalatın her aşamasında ‘’Kalite İnsana Saygıdır’’ sloganıyla hareket ediyor.



İşini ayıran kardeşlerin yerini ikinci jenerasyonun doldurduğu firmanın, kurulduğu günden bu yana bir aile şirketi olarak faaliyet gösterdiğini, tüm ürünlerinde son derece sağlıklı ve uluslararası akreditasyona sahip bir süreci başarı ile yönetiyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Mehmet Ziyanak, ilkokulu bitirip çalışma hayatına başladığında henüz 12 yaşındaymış. Gıda sektöründe, özellikle bisküvi ve gofret üretiminde çalıştığı 25 yıl boyunca her kademede görev yapan, çalıştığı firmanın yönetim kadrosunda başarılı işlere imza atan Ziyanak; aile şirketini kurdukları 2002 yılından bu yana, ürettikleri her ürünün aileyi temsil ettiğinin bilinciyle çalıştıklarının altını çiziyor.



Kaliteden ödün vermeden üretmek, Akşehir’e ve ülkeye istihdam sağlamaya devam etmek için ciddi bir efor sarf ettiklerini belirten Mehmet Ziyanak, bunca sorumluluğa rağmen iş hayatına bakış açısını; ‘’Yeniden dünyaya gelsem yine bu işi yaparım.’’ diyerek özetliyor.



Özellikle ihracat yapan sektörlerde, yurt dışında Türk Malı imajının zedelenmemesi için, ürün içeriğinde bulunan maddelerin yüzdesel oranlarına standart getirilmesinin önemini vurgulayan Ziyanak, bu yolla sektörün tamamında kalitenin yükseleceğini ve merdiven altı üretimin de ortadan kalkabileceğini söylüyor.



Akşehir’in Serkan Gofretine, daha fazla istihdam yaratma ve yüksek ihracat hedeflerinde başarılar diliyoruz.