Akşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Makascı, Akşehir’e bir müjde daha vermek istediklerini belirttiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yerel ve uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birini oluşturan karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan yasa gereği yürürlüğe giren sayısal takograf kapsamında, tüm ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren firma ve çalışanlarına Dijital Ehliyet alma zorunluluğu getirilmişti.

Bu ihtiyacın giderilmesi noktasında, hizmet verdiğimiz Akşehir, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu bölgesindeki üyelerimiz ile Akşehir Şoförler Odası Başkanı Fikri Kurt, Yunak Şoförler Odası Başkanı Halil Yılmaz, Çeltik Şoförler Odası Başkanı Osman Akgün ve 69 No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Özender Karadere’nin yoğun talepleri doğrultusunda girişimlerde bulunduk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun da destekleriyle ilçe odaları arasında işlem yapabilme yetkisine kavuşan ilk oda olduk.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, uzun çalışmalarımız neticesinde yetkilendirilmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede bugünden itibaren Odamız, Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemlerine başlamıştır. Odamıza, üyelerimize, Şoförler Odalarına ve bölgemize hayırlı olsun.

Üyelerimize ve bölgemize daha iyi hizmet verebilmek için çalışan, emek veren Yönetim Kurulu Üyelerine, Meclisimize, Akşehir TSO yetkilendirmesi sürecinde desteğini ve yardımını bizden esirgemeyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunarım.”