Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ve teknik personeli; yüklenici firma yetkilileri, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir OSB Başkan Vekili Çakır Buğra eşliğinde Gözpınarı Mahallesi’ndeki eski istasyon binası önünde incelemelerde bulundu.

Başkan Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu alana, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’müzün yatırım programında 2 yollu bir yükleme merkezi yapılacak. Böylece, Organize Sanayimizde üretilen ürünler demiryoluyla çok uygun şartlarda ve fiyatlarda önce Konya Lojistik Merkezi’ne ve oradan da limanlara ulaştırılarak yurt dışına ihraç edilecek.

Bu yükleme merkezimiz, organizedeki sanayicilerimiz için olmazsa olmaz bir şey. Onların ihracatını çok ciddi anlamda patlatacak, ateşleyecek bir konu. Geçtiğimiz aylarda, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Emin Makascı ve Milletvekilimiz Orhan Erdem’in de yer aldığı bir heyetle birlikte Genel Müdürümüzü ziyaret etmiştik. Sağ olsunlar programa aldılar. Bölge Müdürümüz Adem Sivri ve ekibinin çalışmaları tamamlamasıyla da yatırım programına girdi. Bugün taahhüdü alan firma yetkilileri ile beraber yerinde inceleme yapıyoruz.

Bu proje kapsamında; Yeniköy’de zaman zaman kazalarla hayvan telefine neden olan yerde bir üst geçit, yine Kozağaç’ta üniversitemize ulaşımın sağlandığı, TOKİ konutlarının olduğu, cezaevine ulaşımın sağlandığı, yükseköğrenim yurtlarının bulunduğu bölgedeki alana bir alt geçit ve buradaki yükleme merkezi olmak üzere 3 tane yatırım yapılmış olacak. İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşaatı başlayacak. İlçemize hayırlı olsun.”