Söyleşide konuşan Nurullah Menteşe, mahkemelerin verdiği denetimli serbestlik kararlarının infaz süreçlerinden bahsederek, şartlı tahliyeye 2, 3 veya 4 yıl kalan hükümlülerle çalıştıklarını belirtti. Adli kontrol uygulamaları, yurt dışına ve il dışına çıkma yasakları ile elektronik kelepçe sistemi hakkında öğrencilere bilgi veren Menteşe, ayrıca 18 yaş altı çocuklara yönelik verilen eğitim tedbirlerine de değindi.

Denetimli serbestlikte görev yapan personel kadrosuna da dikkat çeken Menteşe, müdürlük yolunda ilerlemek isteyen adayların en az 5 yıl çalıştıktan sonra sınavlara girerek yükselmeyi hedefleyebileceklerini ifade etti.

Akşehirli olan kurumun sosyoloğu Özlem Ünüvar, Adalet Bakanlığı bünyesinde mesleğe başladığını ve cezaevinden çıkan hükümlüler, suça sürüklenen çocuklar ile madde bağımlılarıyla birebir çalıştığını aktardı. Ünüvar, “Denetimli serbestlik tam bir özgürlük değildir. Özellikle sigara ve alkol konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Amacım, buraya gelen insanları topluma kazandırmak. Mesleğimi seviyorum ve tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

İnfaz Koruma Memuru Ali Baki ise cezaevinde başlayan kariyerinin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile devam ettiğini dile getirerek, “Burada daha çok yazışma ve denetim işleri yürütüyoruz. Uğraştığımız kişiler zaman zaman zorlayıcı olabiliyor ama bu mesleği seviyorum. Özellikle Adalet bölümü mezunları için ciddi avantajlar söz konusu” dedi.

Okul Müdürü Vahit Erdem, bu tür etkinliklerin öğrencilerin meslek seçiminde daha bilinçli adımlar atmasını sağladığını vurgulayarak, katkılarından dolayı Nurullah Menteşe ve ekibine teşekkür etti.

A9648774 B69D 4C3C Ad10 510Cd1Cf2847