2022 Yılı TEKNOFEST ve Girişimcilik Programı kapsamında yüz takımın destekleneceği Kapsül Teknoloji Platformu’na başvurular, 3 Ocak 2022 tarihine kadar www.kapsulkonya.com adresi üzerinden yapılabilecek.

Platformun, gençlik çalışmaları alanında yerelde oluşturulmuş ilk teknoloji gelişim projesi olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuya ilişkin açıklamasında; “Takımlara eğitim, mentör desteği, ihtiyaç duydukları teknik ve teknolojik malzeme desteği gibi farklı imkanlar sunuyoruz. Bu sayede katma değeri yüksek teknoloji çalışmalarına öncülük etmiş oluyoruz. Gençlerimizin önünü açarak onlara her alanda destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

2021 yılında 40 yarışma takımı ile çalışma yürüten Kapsül Teknoloji Platformu’nun yarışma takımlarından 37’si TEKNOFEST’e katılmış, bunlardan 22’si finalde yarışma başarısı göstermişti. Uluslararası yarışmalar için de destek veren platform, Polonya’da düzenlenen European Rover Challenge (ERC) yarışmasında bir takımıyla dünya 8’incisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Teknolojiyi insanlık yararına kullanma amacıyla hareket eden Kapsül Teknoloji Platformu, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda ve dünyada oluşan mega trendlere şehrin bir cevabı olması için; Bistlab, Tasarım Lab, Akıllı Şehirler Lab, Project Lab ve Tarım Teknolojileri Lab olmak üzere beş farklı alanda laboratuvar çalışmalarını da devam sürdürüyor.