Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST’in açılışını, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yaptı.

Yarışmacıların, roketten otonom sistemlere, yapay zekadan su altı sistemlerine 35 farklı alanda hünerlerini sergilediği TEKNOFEST kapsamında, İstanbul Boğazı semalarında selamlama uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları’na Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait MIG-29 uçakları da eşlik etti.

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre; Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri, 3 alanda 6 bilim insanına İstanbul Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST kapsamında düzenlenen törenle takdim edildi.

Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Turaç Farsadi, Abdolali Khalili Sadaghiani ve Halil Hakan Açıkel, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında Zihni Onur Uygun ve Gülşah Congur, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Yasemin Kahyaoğlu Erdoğmuş ödüllerini Bakan Mustafa Varank’dan aldılar.