Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; ilk etapta 3 OSB’den 15 firma ile başlayacak program kapsamında dijital dönüşüm kapasitesi ve ihtiyaçları belirlenecek. Belirlenen Dijitalleşme yol haritası ile hem teknoloji tedarikçilerinin yerlileşmesi hem de uluslararası pazarda firmaların daha rekabetçi hale gelmesi planlanıyor.

Pandeminin, KOBİ’lerin dijital üretim ve karar verme teknolojileri ile donatılmış olmasını zorunlu hale getirdiği ve bu nedenle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki işletmelerin de dijitalleşme çabalarını hızlandırdığı hatırlatılan açıklamada, Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi olan Bilişim Vadisi’nin bu çabalara destek olacak önemli bir adım attığı vurgulandı.

Bilişim Vadisi’nin yürütücüsü olduğu program çerçevesinde OSB’lerdeki sanayi firmalarına dijital olgunluk analizi gerçekleştirilecek. Bu analiz sonucunda sanayi kuruluşlarının dijitalleşme alanındaki eksikleri tespit edilecek ve dijitalleşme yol haritaları belirlenecek. Bilişim Vadisi bu sorunlara çözüm önerileri getirecek, işletmelere dijitalleşme sürecinde rehberlik yapılacak.

Farkındalık oluşturması açısından çok önemli bulunan programla firmaların küresel otomotiv pazarında yerlerini sağlamlaştıracakları belirtiliyor. Program, ilk etapta; Otomotiv Yan Sanayi ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), İstanbul Madeni Eşya Sanatkarları Sanayi Sitesi (İMES) ve Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 firmada uygulanacak.