Ortaokul öğrencileri arasında kodlama ilgisini arttırmak, bu alanda bilgi birikimi sağlamak, öğrencilere kodlama becerisi kazandırmak ve hazır bulunan becerilerini geliştirmek, geleceğin dünyasını şekillendirecek kodlama bilgisinin önemini vurgulamak, toplumsal farkındalık oluşturmak ve özendiricilik sağlamak gibi amaçları bulunan proje kapsamında yapılan yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu; “Proje kapsamında 5 okulumuz farklı kategorilerde 15 robot ve 30 öğrenci ile Şanlıurfa’da 14.’sü düzenlenecek olan Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda ilçemizi temsil edecektir. Ayrıca yine Kodla Akşehir Projesi kapsamında ilçemizde ilk defa yapılan kodlama yarışmasında ise 8 ortaokulumuz yarıştı. Tüm okullarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kodlama eğitimi sayesinde öğrencilerimiz bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanılan bir araç olarak görmeyecek artık kendi oyunlarını yazabileceklerdir. Bu anlamda bu yarışmaları çok değerli buluyor ve bu yarışmaların öğrencilerimize çok şeyler kazandıracağına inanıyorum” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada; “Bilişim teknolojilerine sahip olan ve özellikle de bu teknolojileri üretim odaklı olarak geliştirebilen ülkeler, haliyle gücü de ellerinde bulundurmakta ve dünyaya yön vermektedirler. Teknolojiye yoğunlaşan ve üretime yepyeni teknolojiler kazandıran toplumlar, geleceği şekillendirecektir. Biz de Akşehir Belediyesi olarak değişen ve gelişen teknolojik enstrümanları hizmet anlayışımıza adapte ediyoruz. Kodla Akşehir Projesi de bu bağlamda attığımız çok özel bir adımdır. İnşallah İlçe Mili Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber yeni yarışmalar düzenleyecek, robotik kodlama atölyelerinin sayısının arttırılması ve donanımlı, bilgili, üretken, farkındalığı gelişmiş nesiller yetiştirmek için hep beraber çalışacağız. Unutmayalım ki; yarınların sahibi olmak istiyorsak teknolojiyi tüketenler değil, üretenlerden olmak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından 14. MEB Uluslararası Robot Yarışması’na katılacak olan Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akşehir Şehit Özden Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akşehir Bilim ve Sanat Merkezi, Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi, Akşehir Nasreddin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sırasıyla yaptıkları robotlarla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından Akşehir’de ilk kez yapılan Ortaokullar Arası Scratch Kodlama Yarışması’nın ödül törenine geçildi. 8 okulun katıldığı yarışmada birinciliği Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu, ikinciliği Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokulu, üçüncülüğü ise Bahçelievler Ortaokulu kazandı. Yarışmada derece yapan okullara katılım belgeleri, madalyaları ve ödülleri programa katılan protokol tarafından takdim edildi.

Akşehir Belediyesi tarafından yarışmada birinci olan okula 7 adet ardunio araba seti, ikinci olan okula 4 adet ardunio araba seti, üçüncü olan okula ise 3 adet ardunio araba seti hediye edilirken, yarışmaya katılan diğer okullara da birer adet ardunio araba seti hediye edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu tarafından da yarışma proje ekibine teşekkür belgeleri verildi.