Bakanlığa bağlı 26 kalkınma ajansının, yatırımcıların yatırım öncesi, yatırım süreci ve yatırım sonrası iş ve işlemlerini tek elden takip ettiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; “Ajanslarımız, yatırımcıların ihtiyaç duyduğu her konuda ve devlet destekleri hakkında ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti sunuyor. Devlet destekleri bilgilerini tek bir platformda toplayan internet sitesi yayın faaliyetine başladı” şeklinde konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşları, 241 farklı desteğe www.yatirimadestek.gov.tr internet sitesi üzerinden tek tıkla ulaşabilecek. Yatırımcılar, internet sitesinde yer alan Teşvik Robotunu kullanarak, yatırım yapmayı düşündükleri şehir ve sektörle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırım teşvikleri hakkında da bilgi sahibi olabilecek, yatırım teşviklerinin hesaplamalarını yaparak teşviklerin sunduğu tüm avantajları görebilecekler. Ayrıca, 81 ilde yer alan ve kalkınma ajanslarına bağlı olarak faaliyetlerini yürüten yatırım destek ofisleri (YDO), sitede bulunan “Soru-Cevap” kısmında yatırımcıların merak ettikleri soruları yanıtlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, daha önce de kendisine bağlı ajansların hafızası niteliğindeki rapor ve politika belgeleri ile analitik çalışmaları, www.kalkinmakutuphanesi.gov.tr adresinde toplamıştı.