Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen ve 55 ilde 66 atölyede faaliyet gösteren atölyelerde, “Geleceğin teknoloji yıldızı adayları” için ders zili 19 Mart’ta çalacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; atölye programları ortaokul düzeyinde hali hazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8,9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap ediyor.

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Tasarım, Üretim, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım, Siber Güvenlik, Enerji, Havacılık ve Uzay, Yapay Zeka, Nanoteknoloji Ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilmesi planlanıyor. Ayrıca öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor.