Türkiye’nin en önemli bilim ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2020’de Meram Belediyesi Bilim Kurdu rüzgarı esti. Bilim Kurdu Projesini kapsayan okullardan öğrencilerin katılımı ile oluşan Bilim Kurdu Takımı, bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde “Eğitim Teknolojileri” branşında ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş; “Meram’ın bilim kurtları, Türkiye’nin geleceğine yön verecek, dünyaya damga vuracak bilim insanları olacaklarını bir kez daha ispatladılar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır” diyerek, Bilim Kurdu Takımının tüm öğrenci, öğretmen ve eğitmenlerini kutladı.

Bu davanın hamalı olmaya niyet ettik

Meram Belediyesi’nin eğitime her yönden destek verdiğini ifade eden Başkan Kavuş, eğitime yaptıkları her yatırımın, tarlaya ekilen tohum gibi olduğunu belirterek; “Siz bir tohum atıyorsunuz, tarla size kat be kat fazlasını veriyor. Siz bilim ve teknolojiyi sevdirelim diye yola çıkıyorsunuz, çocuklarımız büyük bir aşkla sarılıyor bilim ve teknolojiye. Siz bir yol açıyorsunuz, onlar yolların hakimi oluyor. Siz şevkleri ve bilgileri artsın, “Katılmak bile önemli” diyerek yarışmalara yolluyorsunuz, onlar yarışmadan şampiyon olarak dönüyorlar. Biz Meram Belediyesi olarak eğitime ne denli yatırım yaparsak çocuklarımız çok daha fazlasını verdi bize. Bu nedenle eğitime verdiğimiz desteği her geçen gün artırıyoruz. Biz eğitimi, herkesin ve her kurumun sırtlaması gereken milli bir dava olarak ve her eğitim kurumunu da kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Biz ilçemiz, şehrimiz, ülkemiz ve çocuklarımız için bu davanın hamalı olmaya niyet ettik. Bu nedenle çocuklarımızı bilimsel yayınlarla tanıştırıyor, çocuklarımızı bilim adamlarıyla buluşturuyor, okullarımıza bilim kütüphaneleri kuruyor, ilçedeki kütüphanelerin sayısını artırıyor, okulların fiziki şartlarını iyileştiriyor, merkezlerimizi donanımlarını artıracak eğitim programlarıyla onlar için tahsis ediyor, yaz kış okullarıyla eğitimlerine katkı sunuyoruz. Sunmaya da devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki en değerli yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır” şeklinde konuştu.

Konya Üniversiteleri

Festivalde, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) öğrencileri Bilgi-İşlem kategorisinde birinci olurken, 14 takımla temsil edilen Necmettin Erbakan Üniversitesi üçüncülük elde etti. Selçuk Üniversitesi de TEKNOFEST’te 19 takımla temsil edildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) de TEKNOFEST’te 14 farklı kategoride finalde yarıştı. NEÜ’yü Jet Motor Tasarım kategorisinde temsil eden “NEU-CFD”, 147 takım arasından üçüncülüğü elde etti.

Festivalde 19 takımla temsil edilen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da projeleriyle finale katılmaya hak kazanan öğrencilerini kutlarken; “Ülkemizin geleceği ve insanlık yararına fikir üreten gençlerimizle gurur duyuyorum” dedi.