Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklamasında; fidan dağıtımında Maske ve Sosyal Mesafe kurallarına hassasiyetle uyulduğu vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde ekonomik değerini yitirmiş kiraz ağaçlarının sökülerek yeni kiraz fidanlarıyla bahçelerin yenilenmesi fikri ile başlatılan “KOP İLE KİRAZ BAHÇELERİ GENÇLEŞİYOR” projesi, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın KOP KIRSAL kaleminden desteklenmektedir.

Proje kapsamında eski ağaçların sökülmesinin ardından tesviye ve dikim çukurlarının hazırlanması işlemi de tamamlanmış ve fidan dikimleri başlamıştır. 2021 Yılı içerisinde bahçelerin toprak yapısını iyileştirmek için yeşil gübreleme çalışması (Fiğ ekimi) yapılacaktır.

İlçemizin tarımsal potansiyelini arttırmak, Coğrafi İşaret almış AKŞEHİR KİRAZI’nın daha geniş alanlarda tescil özelliklerini devam ettirerek üretimin devam etmesi için yürütülen projemiz kapsamında çalışmalarımız devam edecektir. Atakent, Ulupınar, Saray ve Gölçayır Mahallelerinde, proje kapsamında gençleştirilecek olan meyve bahçeleri için fidan dağıtımı da Maske ve Sosyal Mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilmiştir.”