Yunak Belediye Başkanı Ali Konak’ın girişimleriyle 2 Milyonluk Ihlamur Ağacı Hibesinin verilmesiyle birlikte Yunak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; şehri ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında Yunak'ı Ankara, Eskişehir ve Akşehir’e bağlayan karayolu bağlantı yolları ile şehiriçi ve parklara toplamda 5 bin 900 ıhlamur ağacı dikiyor.

Yunak Belediyesi ekipleri; ıhlamur ağacının yanı sıra süs kirazı ve mavi servi gibi türlerin de dikimini gerçekleştiriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan alınan ağaçların boyları 2 ile 4 metre arasında olup, dikim öncesinde ağaçlarının dikileceği çukurlara toprak düzenleyici ve besleyici organik gübre dökülüyor.

Hedeflerinin ıhlamur kokan, yemyeşil bir Yunak oluşturmak olduğunu söyleyen Yunak Belediye Başkanı Ali Konak; “Yunak’ı güzel ve yaşanabilir bir ilçe yapmak için yapılan çalışmalara her defasında yeni projeler ekliyoruz. Yeşil şehirler huzurlu nesiller projemizle de ilçemizi diğer illere bağlayan bağlantı yollarına ıhlamur ağaçları dikerek şehrimizden gelip geçen insanların aklında ıhlamur kokulu Yunak kalsın istiyoruz" derken,  Yunak halkına da seslenerek “Yeşil Yunak’ı birlikte oluşturalım, biz dikiyoruz, sizlerden de ricamız, bizim diktiğimiz ağaçları korumamız” şeklinde konuştu.