Türkiye’nin farklı yörelerinden 12 yöresel ürün daha, başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından coğrafi işaret tesciline kavuştu. 8 Ocak 2021 tarihinde tescillenen Trabzon Yomra Elması’nı, 15 Ocak 2021 tarihinde Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel ürün Adı Bülteninde yayımlanan 11 ürün takip etti.

Bültene göre; Adana Karakaş Tatlısı ve Taş Kadayıfı, Antep Menengiç Kahvesi ve Nohut Dürümü, Bayburt Ekşi Lahanası ve Süt Böreği, Karamanlı Rezenesi, Deva-i Misk Helvası ve Paşa Helvası’nın yanı sıra Sultandağı Kirazı ve Sultandağı Gılli Kirazı da tescillendi.

Sultandağı’nda 2 bin 500 kiraz üreticisi, yaklaşık 22 bin hektarlık alanda kiraz üretimi yapıyor. İki yıl önce yapılan çalışmalarla Tadiki markasını alan kirazın yıllık ihracat rakamları ise 25 bin tona ulaşıyor.