Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın öncülüğünde Meram Belediyesi’ne ait Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, katılımcılara bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacak proje başlıkları hakkında bilgi aktarımında bulundular.

“Ülkemizin İhtiyaç ve Öncelikleri Kapsamında TÜBİTAK Odaklı Süreçlerin Değerlendirilmesi” başlığıyla hayata geçirilen toplantıda, bölge üniversitelerinin ortaklaşa hazırlayacakları ve TÜBİTAK ile birlikte yürütülebilecek çalışmaları masaya yatırdıklarını belirten KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin; üniversitelerin daha etkin olmaları için birlikte çalışmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da KOP Bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda iklim değişikliği süreçlerinde, araştırma temelli bir ortak çözüm bulma noktasında birlikte çalışabilme potansiyelini değerlendirdiklerini aktardı.

Toplantıda, KOP İdaresi koordinasyonunda ve UNİKOP Üniversitelerinin katkısıyla bir konsorsiyum oluşturularak TÜBİTAK çağrı programları çerçevesinde, sürdürülebilir kalkınma için ortak proje üretme kararı alındı.