CHP’li Belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlendiği belirtilen Tarımsal Kalkınma Zirvesi; 160 Belediye ve 300’e yakın tarım kooperatifinin katılımıyla geçekleştirildi. Zirvede çiftçilere hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Kara toprağa değer vereceğiz ki, o toprak sizin emekleriniz ve alın terinizle bizleri doyurabilsin. Biz hazırız, çiftçi kardeşlerimiz de hazır olsunlar. Hiç meraklanmasınlar, az kaldı, sabretsinler. İktidarımızda bütün bu sorunlar çözülecek” şeklinde konuştu.

Tuzlukçu’nun Üzüm Pekmezi

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Zirveye dair şu değerlendirmede bulundu:

“Daha iyi bir tarım mümkün diyerek, 160’a yakın belediyemiz ile Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde bir araya geldik. Tuzlukçu’muz üzüm pekmeziyle oganizasyona damgasını vurdu. Ayrıca bulgur, nohut, fasulye, mercimek gibi tarım ürünlerimizi de stant alanımızda sergiledik. Ürünlerimizin doğallığı ve Ata Tohumlarından üretilmiş olması, katılımcıların ilgi odağı oldu. İlçemizin tanıtımı açısından oldukça yararlı bir katılım olarak değerlendiriyoruz.”

Dereçine’nin Meyve Kurusu

Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde meyve ve meyve kurusu çeşitleriyle temsil edilen Dereçine’nin Belediye Başkanı Ömer Yıldız da yaptığı açıklamada Zirveyi, ülke tarımına ilişkin önemli bir organizasyon olarak tanımladı.

Yıldız açıklamasında; “Türkiye tarım mozaiği içerisinde Dereçine’mizin meyve ve meyve kurusu ağırlıklı ürünlerini oldukça geniş bir kitleye ulaştırdık. “Dereçine neresi?” sorusunu daha az sordurmak, “Dereçine’yi biliyorum” cümlesini daha çok insana kurdurmak ve Dereçine’miz ürünlerinin satışını katma değerli olarak gerçekleştirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yıldız; gazetemiz köşe yazarları Mehmet Koç ve Dursun Solmaz tarafından kaleme alınan “Tarih Sayfalarında Dereçine” kitabını, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve partili belediye başkanlarına hediye etti.