Tarımsal, bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, depolanması ve paketlenmesine yönelik; yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon kapsamında yatırımlar desteklenirken, hibeye esas proje toplam tutarı 250 bin ile 3 milyon lira arasında değişebilecek. İnşaat işleri alım giderleri ile makine, ekipman ve malzeme alım giderlerine verilecek hibe desteği için başvurular, 20 Şubat 2021 tarihine kadar yapılabilecek.

Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi, tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, el sanatları ve katma değerli ürünler ile ipek böceği, su ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları için, 20 bin ile 500 bin lira arasında sağlanacak olan hibe desteğinde ise son başvuru tarihi, 20 Ocak 2021 olarak açıklandı.

Desteklenecek el sanatları; ahşap ve metal işleri, cam eşya, dokumacılık, alçı işleri ve tandır yapımı, dikişçilik, giysi dekorasyonu, çeyiz malzemeleri, müzik aletleri yapımı, taş işleme, dekoratif taş işi, folklorik bebek ve giysi yapımı ile seramik üretimi, çinicilik, hasır işi, keçe yapımı, kilimcilik ve halıcılık, semer yapımı, sedef döşeme, saraçlık, yorgancılık, kağıt sanatları, tarak yapımı, ebru sanatı ve süpürge yapımı olarak sıralanıyor. Katma değerli ürünler olan sabun ve Gül Suyu üretimi de destek kapsamında yer alıyor.