Müdürlüğün sosyal medya hesabından paylaşılan duyuruda; yüksek rakımlı ilçeler olan Ahırlı, Akşehir, Bozkır, Derbent, Ereğli, Hadim, Halkapınar, Seydişehir ve Taşkent’te meyve ağaçlarının üzerlerinde kar birikmesinden dolayı gövdelerde yarılmalar ve dallarda kırılmalar oluşabileceği, bunun da meyve üretiminde kayıplara neden olacağı vurgulandı.

Haydi Durma; Sen de Silkele Sen de Kazan!  

Yoğun kar yağışı nedeni ile kar yükü arttıkça meyve dallarının kırılmasını önlemek, ağaçların gövdelerinde oluşabilecek yarılmaların önüne geçmek için bu yükün azaltılması gerektiği belirtilen açıklamada, bu yönde yapılabilecek en basit uygulamanın silkeleme olduğu, ucu çomak vaziyetinde bükülmüş demir çubuklar v.b. aparatlar kullanılarak dalların silkelenmesiyle zararın önlenebileceği hatırlatıldı. 

“Basit ve masraf gerektirmeyen bu uygulamaları yapmaz isek yıllarca ürün almak için beklediğimiz bahçeleri kısa zaman içerisinde kaybedebiliriz” denilen duyuruda; tavsiye edilen uygulamanın, iş güvenliği tedbirleri dikkate alarak yapılması gerektiğinin de altı çizildi.