Ülkemizin stratejik tarım ürünlerinden pancar ile patates başta olmak üzere çiftçilerin ürettikleri ürünlerin ekiminin sürdürülebilirliğinin ele alındığı toplantıda çiftçilerin sorunlarını tek tek dinleyen, öneri ve sorunlarını not alan Genel Başkan Ramazan Erkoyuncu, çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Programa iştirakiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu topraklar bizim, bu topraklarda üretimin devam etmesini istiyoruz, bunu milli bir dava olarak görüyoruz, stratejik olarak da ne kadar önemli olduğunun farkındayız.

Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; en büyük amacımız üretimin kesintisiz sürmesidir. Bu noktada çalışma arkadaşlarımızla ve görüştüğümüz paydaşlarımızla özellikle başta pancar ve patates olmak üzere bütün tarım ürünlerinde kesintisiz üretimin sürmesi için çalışmalar yapıyoruz.

Pancar bedelleri geçtiğimiz yıllarda Nisan aylarında ödeniyordu, ancak biz bu yıl üreticilerimizi de teşvik etmek amacıyla pancar bedellerini Şubat ayında ödeyeceğiz. Üreticilerimizi rahatlatmak bizim görevimiz, bu erken ödeme ile bu görevimizi yerine getirirken, pancar üretiminin devamlılığını da sağlamış olacağız.

Konya Şeker çiftçimiz için bir güven kaynağıdır, her zaman çiftçilerimizin yanında yer alır. Bakış açımız belli, bütün olanaklarımızı üretimin devam etmesi noktasında kullanıyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyada var olan sıkıntılar elbette zorlayıcı ama bu durum bizim kararlığımızı yok etmiyor. Üretici ortaklarımız şundan emin olsun; Konya Şeker dimdik ayaktadır ve çiftçimizle birlikte yoluna yürümeye devam edecektir.”

Çumra’da başladıkları ve bölge çiftçisi ile bir araya gelerek sorunları ve önerileri dinledikleri bu programa, önümüzdeki süreçte diğer ilçelerde de devam edeceklerini belirten Başkan Erkoyuncu, çiftçilerin öneri ve isteklerinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Katılımın yoğun olduğu program sonrasında çiftçiler de Konya Şeker’in varlığını, üretimlerinin devam etmesi için sarsılmaz bir güven olarak gördüklerini ifade ettiler.