Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile 31429 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı ve Damızlık Koç-Teke Alımı, 2022 yılında Konya dahil 21 İlde 3 bin 535 küçükbaş hayvan ile uygulanacak.

Yayımlanan Damızlık Koç-Teke Alımı Uygulama Rehberine göre; koç-teke alımına yüzde 50 oranında hibe verilecek. Aktif küçükbaş hayvan işletmesinde bulunan her 30 baş anaç koyuna karşılık olarak 1 baş koç-teke olmak üzere en fazla 5 baş koç-teke alınabilecek. Damızlık koçlar Akkaraman ve Anadolu Merinosu ırkından ve en az 12, en fazla 36 aylık olacak.

Koç başına fiyatı 4 bin TL olan damızlık koçların, Bakanlık Merkez Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen yetiştiricilerin işletmelerinde 2 yıl tutulmaları zorunluluğu olacak. 2020 ve 2021 yıllarında koç hibe desteğinden yararlanan üreticiler hariç olmak üzere, koç hibe desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin, 24 Haziran 2022 tarihine kadar İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Aktif küçükbaş hayvan işletmesi olan yetiştiricilerden; başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, işletme tescil belgesi ve işletmedeki hayvan varlığı listesi ile başvuru yapmaları isteniyor.