Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesindeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından; bölgenin önceliklerine uygun, yenilikçi ve özellikle istihdama yönelik olarak hazırlanacak projeler, KOP Proje Havuzunda toplanıyor. Valilikler, İl Özel İdareleri, Kaymakamlıklar, Üniversiteler, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, DSİ Bölge-Şube Müdürlükleri, Orman Müdürlükleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri ve bağlı kuruluşları, Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı Tarım Meslek Liseleri ile Araştırma Kuruluşları proje sahibi olarak başvuruda bulunabiliyor, STK’lar ve üretici örgütleri de projelerde ortak olarak yer alabiliyorlar.

KOP İdaresi tarafından yürütülen Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma (KOP KIRSAL), KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının İyileştirilmesi Programı ve Tarımsal Araştırmalar Programları kapsamında hazırlanacak olan projeler için başvurular, 8 Kasım-3 Aralık 2021 tarihleri arasında proje.kop.gov.tr adresinden online olarak yapılabilecek. Programlara ilişkin ayrıntılı başvuru bilgilerinin yer aldığı Başvuru Rehberlerine de proje.kop.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek.

Havuzda toplanacak projeler arasında yapılacak değerlendirmeler sonucunda Bakanlık tarafından desteklenmeye uygun bulunan projelere mali destek sağlanacak. Katma değeri yüksek olan faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirten KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, finansman desteği sağlanacak projelerle kırsalda en ücra yerleşim yerlerine kadar ulaşmayı ve üreticilerin refahının artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Öte yandan; bölgenin sulama altyapısının akıllı ve tasarruflu sulama sistemlerine dönüşümüyle bölge tarımının sürdürülebilirliğini amaçlayan KOP Bölgesi Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KOP KÖSİP) 2022 yılı çağrısı için devam eden başvurular da 30 Kasım 2021 Salı günü mesai bitimine kadar yine proje.kop.gov.tr adresi üzerinden online olarak yapılabilecek.