Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltan biberiyeye eskiden “Hatırlatan Bitki” denildiği belirtilen paylaşıma göre; biberiye, beyin hücrelerinde hasara yol açan toksinlerle savaşan Cornasic Asit içeriyor olması nedeniyle unutkanlık sorunu yaşayanlar için oldukça faydalı bir bitki olarak değerlendiriliyor. Açıklamada, güçlü bir hafıza için günde 1 bardak biberiye çayı içmenin ciddi oranda faydalı olduğu vurgulanıyor.

Coğrafyamızın en eski bitki türlerinden birisi olan ve halk arasında “Kuşdili” olarak da bilinen biberiye, özellikle Mersin ve Adana yörelerinde yetişiyor. Baharat olarak kullanılan, çoğunlukla yemeklere hoş bir koku ve tat vermesi için tercih edilen biberiye, zayıflama çayı olarak bilinen birçok çayın içerisinde de yer alıyor.

Gıda endüstrisinin yanı sıra kanser hastalığının tedavisinde de kullanılan biberiye; sindirim sistemi, sinir sistemi ve kasların üzerindeki etkileriyle tam bir şifa kaynağı olarak biliniyor.