Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez eşliğinde, Hüyük’te yapımı geçen yıl tamamlanarak çiftçilerin kullanımına sunulan Çamlıca Göleti’nde incelemelerde bulundu. Göletin yöre için önemine dikkat çeken Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem; bölgenin beklentisi olan ve “Göz hakkı” projesi olarak bilinen Kıreli kapalı sulama sisteminin de bir an önce yatırım programına girmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Sulama şebekelerinin kapalı sisteme çevrilmesi ve yeraltı sularının daha tasarruflu kullanılması yönündeki çalışmalarının devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtlarken şu açıklamalarda bulundu:

“Tarla içerisinde damlama yağmurlama sistemlerini tercih etmemiz, suyun daha az olduğu dönemlerde mümkün mertebe buharlaşma kayıplarını önlemek için gece sulamaları yapmamız lazım. Birimlerimiz sulama sezonu öncesinde birtakım planları yapıyor; ne kadar ürün ekilecek, hangi ürün ekilecek, kaç su verilecek gibi. Burada Hüyük Çamlıca Göletimizi sulama kooperatifimiz işletiyor, farklı yerlerde belediyelerimizin, sulama birliklerimizin, kooperatiflerimizin yaptığı işletmeler var. Bu sulamayla ilgili işletme planlarımızı ve programlarımızı, DSİ olarak bu teşkilatlarla paylaşıyoruz. Onlar bunu bir direktif olarak çalışma alanına yansıtıyor ve sulama sahasında da buna göre sulama yapılıyor. Yani sahada suyu en verimli, en tasarruflu kullanacak şekilde planlayarak üretimimizi ona göre yapıyoruz. Tedbirler de o çalışmalar çerçevesinde birlikte alınıyor.”