Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen 2021-2022 Başvuru Dönemi tanıtım ve bilgilendirme toplantısına; Konya İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü Osman Işık ile Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Doğru, İlçe Tarım Müdürü Bahri Karaman ve çevre ilçelerin Ziraat Odaları Başkanları ile çiftçiler katıldı. Sunumun ardından soru cevap yöntemiyle de katılımcılar bilgilendirildi.

Program ile kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, üretim ve sanayi entegrasyonunun sağlanması, pazarlama altyapısının geliştirilmesi ve kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla küçük ve orta ölçekli işletmeler ile yeni teknoloji içeren tarıma dayalı ekonomik yatırımlar desteklenecek.

Bu yılki uygulamada başvuruların online olarak alınacağı destekleme programı için evraklar elden teslim edilmeyerek sistem üzerinden yüklenebilecek.

Destekleme Programının kapsadığı alanlara ilişkin detaylı bilgi ile başvuru adımlarına, https://konya.tarimorman.gov.tr/Duyuru/471/Kirsal-Kalkinma-Destekleri-Kapsaminda-Kirsal-Ekonomik-Altyapi-Yatirimlari-Program-Destekleri linki üzerinden, Uygulama Rehberine ise https://konya.tarimorman.gov.tr/Duyuru/469/Kirsal-Kalkinma-Destekleri-Kapsaminda-Tarima-Dayali-Ekonomik-Yatirimlarin-Desteklenmesi-Ve-Kirsal-Ekonomik-Altyapi-Yatirimlarinin-Desteklenmesi-2021-2022-Basvuru-Donemi-Uygulama-Rehberi-Yayinlandi linkinden erişilebiliyor.