Çiğ süt üretiminde kalitenin artırılması ve üretici gelirlerinin yükseltilmesi, dolayısıyla süt ürünleri üretiminde verimliliğin sağlanması amacıyla kalite esaslı açıklanmasına karar verilen çiğ sütün tavsiye fiyatında, sütte bulunan protein ve yağ değerleri baz alındı. Uygulanacak kalite kriterlerine göre;

*Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında yüzde 3,5 yağ ve yüzde 3,1 protein,

*Ekim-Kasım-Aralık aylarında yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein değerleri baz alınacak.

Bu kapsamda; 1 Temmuz-31 Aralık 2021 tarihleri arasında kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı 3,20 TL/Litre olarak belirlendi. Yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (yüzde 0,1’lik değişim) için de ± 5 Kuruş fark uygulanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, 2021 yılı Temmuz-Aralık aylarına ait çiğ süt destekleme priminin ise litre başına 20 Kuruş olarak belirlendiği bildirildi.