Akşehir Ziraat Odası’nın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, çiftçilerle yaptıkları toplantılarda kış mevsiminin yağışlar açısından çok olumlu geçtiğini değerlendirdiklerini belirten Aziz Bingül; baharın gelmesiyle tarlalarda gübreleme yapılacağını ancak üre gübresinin çok pahalı olması nedeni ile çiftçilerin daha ucuz gübre atacaklarını ya da hiç atmayacaklarını belirttiklerini aktardı. Bingül, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Çiftçiler hem biz hem Türkiye olarak ekonomik zarara uğrayacaklarını ifade ettiler. Aynı durumun pancar, silaj mısır ve yem bitkilerinde de ortaya çıkacağını belirten çiftçilerimiz; tohum, gübre, mazot, ilaç ve elektriğin girdi maliyetlerini yükselteceğini, bunun sonucunda da ya daha az tarlaların ekileceğini ya da hiç ekilmeyeceğini düşünüyorlar.

Bu günlerde askıya çıkan mazot ve gübre destek icmalleri çiftçiyi memnun etmemiştir. Kaldı ki yapacakları üretimden elde edecekleri hasadın taban fiyatı da belli olmadığından zarar etmekten endişelenmektedirler.

Yukarıdaki saydığımız girdi fiyatlarının ya aşağı çekilmesi ya da daha fazla sübvanse edilmesini hükümetimizden istemekteyiz. Eğer ÇİFTÇİ ÜRETMEZ ise TÜRKİYE aç kalır. Hükümetimiz bu girdilere ivedilikle çözüm bulmalı, çiftçiyi topraktan koparmamalıdır.

Değerli çiftçilerimizin, geçtiğimiz kurak yıldan sonra bu yılın avantajını kullanarak daha çok ekim yapacaklarını, bir metre kare yer bırakmayarak hem kendi ekonomilerine hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunacaklarını ummaktayız.”