2020 yılında, bir önceki yıla göre sığır (kültür melezi) fiyatında yüzde 8,54 ve sığır (yerli) fiyatında yüzde 9,85 artış kaydedildi. Küçükbaş hayvanlarda 2020 yılında bir önceki yıla göre en fazla artış; yüzde 18,47 ile koyun (yerli) ve yüzde 17,77 ile kuzu (merinos) fiyatlarında gerçekleşti.

Hayvansal ürünlerden 2020 yılında bir önceki yıla göre koyun sütü fiyatında yüzde 20,30 ve keçi sütü fiyatında yüzde 25,20 artış yaşanırken, inek sütü fiyatında bir önceki yıla göre artış yüzde 23,66 oldu.

Geçtiğimiz yıl en az artış gösteren ürünler ise sırasıyla yüzde 2,83 ile balmumu ve yüzde 3,48 ile yumurta oldu. Diğer taraftan, bir önceki yıla göre azalış gösteren tek ürün ise yüzde 4,43 ile yapağı olarak kaydedildi.

Canlı hayvan değerinde yıllık yüzde 18,10 artış gerçekleşti

2020 yılında bir önceki yıla göre büyükbaş hayvanların değeri yüzde 11,28 artarak 125,59 milyar TL, küçükbaş hayvanların değeri yüzde 30,52 artarak 60,67 milyar TL, kümes hayvanlarının değeri ise yüzde 49,57 artarak 8,83 milyar TL oldu.

Hayvansal ürün üretim değeri de bir önceki yıla göre yüzde 15,63 arttı. Toplam süt üretim değeri yüzde 26,63 artarak 55,28 milyar TL, toplam kırmızı et üretim değeri yüzde 6,75 artarak 40,72 milyar TL, bal üretim değeri yüzde 8,58 artarak 4,64 milyar TL ve yumurta üretim değeri yüzde 2,13 artarak 7,51 milyar TL şeklinde gerçekleşti. (İHA)