Sonsuzluğu Somutlaştıran Adam; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Taner’in Masal Dizisi başlığı altında; Mustafa isminde bir çocuğun, bir millete ışık ve yeni bir çağın başlamasına vesile olduğunu, onlara çağdaş, laik, demokratik bir devlet bıraktığını anlattık. Buna karşılık bu milletin O’na ATATÜRK ismini verdiğini; yani Mustafa’yı atası olarak sonsuza dek saygı, sevgi ve minnetle anacağını söyledik.

Farkındaysanız bu anlattıklarımıza ‘masal’ dedik.

Peki Masal Nedir?

Evet, Masal; hiç yaşanmamış, gerçek olmayan demek.

Gerçekten yaşanmamış şeyler mi anlattım sizlere? Pekala yaşanmış şeyler anlattım. Tamamıyla yaşanmış. Mustafa yani Mustafa Kemal ATATÜRK; tarih sayfalarına ve halkının kalbine ismini altın harflerle yazdırmış, dünyanın gördüğü en büyük liderlerden birisi olarak tarihteki yerini alır. Ki bu; ATATÜRK’ü ve sizlere anlattıklarımın gerçek olduğunu kanıtlar. Zaten sizler pekala biliyordunuz gerçek olduğunu.

Peki Neden Masal Dedim?

Mustafa Kemal ATATÜRK, gerçek olamayacak kadar müthiş şeylere imza attı. ATATÜRK gibi kahramanlara ancak masallarda rastlarsınız. Tam da bu sebepten ‘masal’ dedim.

Mustafa Kemal ATATÜRK bedenen 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yummuş olsa da halkı, gezegen yok olana kadar O’nu hep ama hep hatırlayacak. Saygı, minnet ve gururla anacak.

Son bir şey; eğer ki ATATÜRK’e saygısızlık yapan, O’nu unutturmaya ya da yerine geçmeye çalışan kişilere rastlarsanız bilin ki farklı bir milletin uşağıdır.

Sizler beni anladınız.

İşte Mustafa Kemal ATATÜRK...

Sonsuzluğu Somutlaştıran Adam.