Polonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde; 57 kiloda Süleyman Atlı ve 125 kiloda Taha Akgül altın madalyaya uzanırken, 97 kiloda Süleyman Karadeniz de gümüş madalyanın sahibi oldu.

Grekoromen stilde ise 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, 10’uncu kez Avrupa Şampiyonu olma başarısını gösterdi. 55 kiloda Ekrem Öztürk ve 77 kiloda Yunus Emre Başar da ülkemize gümüş madalya kazandırdılar.

Bir diğer güzel haber, Polonya’nın Kielce şehrinde düzenlenen Gençler Dünya Boks Şampiyonası’ndan geldi. 81 kiloda ringe çıkan milli boksörümüz Büşra Işıldar, Dünya Şampiyonu oldu.

Katıldığı Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda paralel barda altın madalya alan Ferhat Arıcan’ın bu başarısı, ülkemizde son yıllarda daha fazla ilgi görmeye başlayan artistik jimnastik dalında olmasıyla da ilgi çekti.

Son olarak yüzmede, Milli Takım Seçme Yarışları’nda 100 metre kelebekte Ümit Can Güreş ve 200 metre sırtüstünde Berke Saka, Olimpiyat A barajını geçerek Tokyo 2020 için vize aldılar.