Akşehir’de bulunan okulların spora verdiği önemin Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldığı tartışmasız bir gerçektir.


Ancak öğrencilerimiz okullarından mezun olduktan sonra takım arkadaşları ile farklı okullara gitmek zorunda kalınca sporcularımız takımları ile uzun sürede spor hayatlarını devam ettiremiyorlar. Tam da bu noktada, öğrencilerimizi bir arada tutmayı ve sevdikleri spor dallarında ilerlemeyi ve takım ruhunu devam ettirmeyi amaçlayan UMUT Bahçelievler Spor Kulübü adıyla bir spor kulübümüz de var artık.


21 Mart 2016 Tarihinde kurulan kulübün başkanı Özgür CAMCI, kulüp hakkında şu bilgileri verdi:


“Spor, her yaşta her meslek grubunda her türlü insanların yaşamlarını aktifleştirmek ve zindeleştirmek için gerekli olan fiziksel ve zihinsel gelişmeyi sağlayan ayrıca vücudun anatomik dengesini koruyan yegâne unsurdur. Aynı zamanda zihinsel, bedensel ve ruhsal engeli olan bireyler için de vazgeçilmezdir. Bu maksatla en küçükten en büyüğüne kadar engeli olsun ya da olmasın tüm vatandaşlarımızın mutlaka bir spor branşı ile ilgilenmelerini, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını bedenen zihnen ve ruhen gelişmelerini sağlamak, sporcu ahlaki ile önce kendilerine, ailelerine, çevresine, vatana ve millete faydalı, maddi ve manevi yönden gelişmiş sağlıklı bir toplum oluşturmak, üyeler arasında sevgi, saygı, birlik ve beraberlik sosyal ve kültürel dayanışmayı sağlamak ve devam ettirmek, Türk gençliğini geliştirip tanıtmak ayrıca Türkiye çapındaki sporcuları birbirleriyle tanıştırmak aralarında her türlü yardımlaşmayı sağlamak, spor vesilesi ile halkımızı sosyal yönden gelişmiş, dinamik, sağlıklı kılmak amacı ile UMUT Bahçelievler Spor Kulübü kurulmuştur.


Kulübümüz hali hazırda; Basketbol alanında; bayanlar U13, U16 ve U18 olmak üzere üç kategoride, voleybol alanında; bayanlar minikler ve küçükler olmak üzere iki kategoride Akşehir’imizi resmi olarak temsil edecek. Ayrıca kulüp olarak satranç, futsal, halk oyunları ile engelli bireylere yönelik (görme, bedensel, işitme ve ruhsal engelliler) spor dallarında sportif eğitim çalışmalar ve uygulamalar için gerekli resmi başvurularımız yapılmıştır.


27 Kasım 2016 Pazar günü ilçemiz Zekai BALOĞLU Kapalı Spor Salonunda Saat 13:00 da Konya Gençlik Spor ile sezonun ve kulübümüzün ilk resmi maçına çıkacağız.  Kulüp Başkanı olarak bu maça başta ilçemiz öğrencileri olmak üzere tüm Akşehirlileri ve basketbol severleri davet ediyorum.”