Tuzlukçu Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl hayata geçirdiği Ata Kültürü yarışlara, Pandemi sonrası ilgi oldukça yüksekti. Tuzlukçu At Koşu Sahasında yapılan yarışlara; Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, İlçe Protokolü ve Tuzlukçu halkının yanı sıra bazı Belediye Başkanları, aralarında CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer ve İYİ Parti Akşehir İlçe Başkanı Mehmet Emre’nin de olduğu bazı siyasi parti ilçe başkanları ile çevre il ve ilçelerden gelen yarış severler katıldı.

Başkan Akbuğa ve Kaymakam İsa Bertan’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından başlayan at yarışları, yarış severler tarafından büyük bir heyecanla izlendi. At Yarışlarında dereceye girerek ödül alan atlar ve at sahipleri şöyle:

İNGİLİZ (B) GRUBU: MR ROCKY (İbrahim Akkuş-Tuzlukçu), ASİL KAPTAN (Asım Altunel-Tuzlukçu), HAMIL TON (İbrahim Kalkan-Konya)

SAFKAN (A) GRUBU: BARKSAN (Enis Badişoğlu-Sakarya), JOKER AĞA (Tacettin Aynacı-Doğrugöz), ULAKCI (Emrah Çakır-Konya)

İNGİLİZ (A) GRUBU: BATUMİ (Mevlüt Turpçu-Tuzlukçu), MY IMMORTAL (Erdoğan İyidöner-Konya), OĞLUM SAVAŞ (Özen Şahin-Tuzlukçu)