Türkiye Satranç Federasyonu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye’nin 81 ilini kapsayan büyük bir turnuvaya imza atıyor.





Türkiye’nin dört bir yanında 7’den 70’e tüm satranç sporcularının hamle yapabileceği anlamlı turnuvada 19 Mayıs’ın unutulmaz coşkusu ve sevgisi, satranç sporunun birleştirici gücüyle buluşacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Turnuvası; Chess.com Online Satranç Platformu üzerinden 19 Mayıs 2020 Salı günü tüm illerde eş zamanlı olarak saat 15:00’da başlayacak ve Samsun’dan Türkiye’nin tüm illerine dalga dalga yayılacak.





Turnuvanın Akşehir etabı; Akşehir Belediyesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Akşehir İlçe Temsilciliği sponsorluğunda düzenlenecek. Akşehir’de ikamet eden veya Akşehir nüfusuna kayıtlı olan sporcular arasından dereceye giren ilk 3 sporcuya satranç takımı hediye edilecek. Turnuvadan çıkartılan, son turda hükmen kaybeden sporcular hak iddia edemeyecekler.





Turnuvanın; chess.com online satranç oynama platformunda, TSF Teknik Kurul tarafından Türkiye geneli oluşturulan şablon yönergeyle 3 dakika+2 saniye düşünme süresinde ve 13 tur halinde düzenlenmesi planlandı. Kayıtlar konya.tsf.org.tr internet sitesinden online kayıt yöntemiyle başladı. Turnuvaya son başvuru süresi olarak da 16 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 18:00 olarak belirlendi.





Turnuvaya Katılım İşlemleri:





Chess.com platformundan kullanıcı adını oluşturan sporcular, çevrimiçi kayıtlarını yaptıktan ve kayıtları onaylandıktan sonra adlarını Kayıt Listesinde görebilecekler. 17-18 Mayıs tarihlerinde chess.com hesaplarına girip bildirimlerde kendilerine gelen bulundukları ile ait 19 Mayıs Turnuvası davetini kabul ederek kayıt işlemlerini tamamlamış olacaklar.





Turnuvanın başlamasından 1 saat önce (19 Mayıs Saat 14:00) chess.com turnuva sayfasına gelerek “turnuvaya katıl” butonuna tıklayarak katılım sağlayacaklar.