Akşehir’de sigortacılık yapan Ahmet Türkcan, 7’den 70’e herkesin katılabileceği bir bisiklet turu düzenliyor.

İlçemiz Meydan Mahallesi, İnönü Caddesi’nde hizmet veren Türkcan Sigorta sahibi Ahmet Türkcan, yaş sınırlaması olmadan isteyen herkesin kendi bisikleti ile katılabileceği bir bisiklet turnuvası düzenliyor. 29 Nisan 2018 Pazar günü saat 09.00’da gerçekleştirilecek olan ve başvuruları 10 Nisan itibari ile başlayan bisiklet turu hakkında gazetemize bilgi veren Ahmet Türkcan açıklamasında: ‘’Geçen yıl ilkini ödüllü olarak yaptığımız Amatör Bisiklet Turunun bu yıl ikincisini yapacağımız için mutluyuz. Ramazan ayının gelişi ve sınav takviminin müsaitliği nedeni ile amatör bisiklet turumuzun 2.sini yapmak için 29.04.2018 pazar gününde karar kıldık. Turumuz bu sene 31 km. lik aynı parkurda (Akşehir’den reis mahallesine gidilip gelinecek) yapılacak. Yarış edasından uzak tuttuğumuz tura katılan en genç ve en yaşlı erkek ve bayan katılımcıya sırt çantası ve tüm katılımcılara “bisiklet biblo” hediye edeceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yol üzerinde enerji sağlayacak ve sıvı ihtiyacını giderecek 8 ayrı noktada su, limonata, gofret ve süt ikramımız olacak.



2017 yılında yaptığımız ödüllü turda birkaç yerel firma ve kurumdan sponsorluk desteği aldık. Bu yıl için ise ilave bir sponsor talebimiz olmamasına rağmen bu güzel etkinliğe Yağmur İçecek ve Doğan Sürücü Kursu katkıda bulunmak istediklerini belirtti ve destekçimiz olarak yanımızda yer aldı. Ayrıca Doğru Tarım Hayvancılık da tur esnasında yorulan sporcu ve arızalanan bisikletlerin toplanması adına tur esnasında kapalı ve açık kamyonetler ile turu takip edip yardımcı olacağını bildirdi. Akşehir Kaymakamlığı’ndan aldığımız olur ile Akşehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Akşehir Devlet Hastanesi’nin  tur öncesinde, tur boyunca ve sonrasında ilgili tedbirleri almak sureti ile güvenlik seviyesini en üst seviyede yaşatacağından da şüphemiz yok.



Bisiklet turumuza her katılımcı kendi bisikleti ile Ceylanlar İş Hanı’nda bulunan ofisimizden kayıt yaptırarak katılacaktır. Tura 18 yaşından küçükler de velisinin izni ve refakati ile katılabilecektir. Bisikleti olmayıp da tura katılmak isteyen sporseverler için Mimoza Kafe bisiklet kiralaması yapacaktır. Gündelik hayatımızda iş ve stresten uzaklaşmak adına yılda bir de olsa böyle bir sportif faaliyetimize tüm Akşehir halkını davet ediyoruz. Kayıtlar için son gün 27 Nisan 2018dir. 0332-8131415 numaralı telefondan da bilgi alınabilir” dedi.