Torba Yasa olarak bilinen ve bazı kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnameler’de değişiklik yapılmasını öngören Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Daha çok Bedelli Askerlik’le gündemde olan Torba Yasa’da yer alan maddeler arasında; birçok vatandaşı ve kuruluşu yakından ilgilendiren değişiklikler var:



Amatör Spor Kulüpleri:  Sporculara ödenen ücretten kesilen gelir vergisi, kulüplere iade edilecek. İade, bu amaçla oluşturulacak özel bir havuza aktarılacak ve kulüplerin faaliyetleri esnasında yaptıkları kamp vb masraflar ile vize, lisans vb ödemelerinde kullanılacak.



Bedelli Askerlik:  Üst yaş sınırı kaldırılacak. 25 yaş ve üzeri, 21 gün ve 15 bin TL olarak uygulanacak.



Okul Kantinleri:  MEB’na bağlı okullarda, okul aile birlikleri tarafından kiraya verilen kantinlere KDV muafiyeti uygulanacak.



Yıpranma Hakkı: Hekim, diş hekimi, fizyoterapist, hemşire gibi sağlık personeline ve eczacılara Yıpranma Hakkı olarak yılda 60 gün fiili hizmet zammı verilecek.



Elektrikli araçlara MTV: Elektrik motorlu otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, arazi taşıtı ve motosikletlerden, muadilinin %25’i oranında Motorlu Taşıt Vergisi alınacak.



Spor Toto: Dağıtılacak ikramiye oranının üst sınırı %59’dan %83’e çıkarılacak.